ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ζαγοροχώρια – Μέτσοβο
30 Απριλίου – 3 Μαΐου

Το Tsotras Travel μας μεταφέρει σε μία από τις πιο μαγικές γωνιές της Ελλάδας, για την Πρωτομαγιά: στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα και τα Ζαγοροχώρια. Στη γιορτή της άνοιξης θα επισκεφθούμε το βορειοδυτικό άκρο της χώρας μας για να γνωρίσουμε από κοντά έναν από τους πιο ιδιαίτερους τόπους, στις όχθες λιμνών σμιλεμένο πάνω στην πέτρα.

 

Η πρωτεύουσα της Ηπείρου είναι από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας. Δεμένη με την Ιστορία της χώρας αλλά και με πολλούς μύθους της, δημιουργήθηκε την εποχή του Ιουστινιανού (6ο αιώνα μ.Χ.), με το Κάστρο να δεσπόζει στο κέντρο της. Τα Ιωάννινα ανέκαθεν ήταν ξεχωριστά, καθώς από τη θέση τους είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και έχουν υπάρξει ένα από τα μεγαλύτερα πνευματικά και εμπορικά κέντρα της Ελλάδας.

 

Το Κάστρο των Ιωαννίνων είναι το παλαιότερο βυζαντινό που διατηρείται (528 μ. Χ.) και το μοναδικό, μαζί με τη Ρόδο και τη Μονεμβασιά, που κατοικείται και συνεχίζει τη δική του ξεχωριστή ζωή. Περνάμε κάτω από τις επάλξεις και αμέσως αρχίζουμε να ανηφορίζουμε ανάμεσα σε παλιά κτίσματα, μέχρι την πύλη της ακρόπολης όπου βρίσκεται το τζαμί του Ασλάν Πασά. Από το κάστρο έχουν περάσει Έλληνες, Τούρκοι, Εβραίοι. Θα δούμε την Εβραϊκή συναγωγή, το Σουφαρί Σεράι, τη Σχολή Ιππικού του Αλή Πασά που στεγάζει το Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου, την πανέμορφη οθωμανική βιβλιοθήκη και το βυζαντινό χαμάμ.

 

Κάστρο μέσα στο κάστρο, η περίκλειστη ακρόπολη Ιτς Καλέ, με τα ερείπια του παλατιού του Αλή Πασά και τον τάφο του δίπλα στο τζαμί. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν οι συλλογές τέχνεργων αργυροχρυσοχοΐας – στην οποία η πόλη έχει μακρά παράδοση, αλλά και πλούσιο παρόν – όπως και το δαμασκηνό σπαθί του Καραϊσκάκη. Από την ακρόπολη είναι εξαιρετική η θέα προς τη λίμνη.

 

Η λίμνη Παμβώτιδα των 23 τ.χλμ. λέγεται απλώς Λίμνη και το νησάκι των 0,3 τετραγωνικών χλμ. μέσα της απλώς Νησί. Το Νησί λοιπόν είναι το ένα από τα δύο κατοικημένα λιμναία νησιά της Ελλάδας (το άλλο είναι ο Άγιος Αχίλλειος στην Πρέσπα). Η κυρά-Φροσύνη, ο Αλή Πασάς, η κυρά-Βασιλική έχουν στοιχειώσει την πιο γνωστή λίμνη της Ελλάδας. Οι 250 κάτοικοί του ασχολούνται με το ψάρεμα και λειτουργούν ουζερί, καταστήματα με σουβενίρ, καφενεδάκια, ενώ αξίζει να αναζητήσουμε τη Μονή Αγίου Παντελεήμονα, όπου δολοφονήθηκε ο Αλή Πασάς.

 

Εκτός όμως από τα Ιωάννινα, η Ήπειρος κρύβει και άλλες ομορφιές, μοναδικές στον ελλαδικό χώρο. Θα βρεθούμε λοιπόν στα υπέροχα Ζαγοροχώρια για να θαυμάσουμε από κοντά την άγρια ομορφιά τους.

 

Σαράντα έξι πέτρινα χωριά, εξήντα κάτι πέτρινα γεφύρια και αμέτρητα χιλιόμετρα καλντερίμι. Αυτά είναι τα Ζαγοροχώρια. Χωριά στα βόρεια των Ιωαννίνων, ανάμεσα στο Μιτσικέλι και στην Τύμφη (ή Γκαμήλα), με φόντο την επιβλητική χαράδρα του Βίκου. Η περιοχή στην αρχαιότητα ονομαζόταν Παρωραία. Ζαγόρι λέγεται από τον 6ο αιώνα, οπότε κατέβηκαν οι Σλάβοι, και σημαίνει «ο τόπος πίσω από το βουνό». Ο τόπος πίσω από το όρος Μιτσικέλι της Πίνδου για την ακρίβεια.

 

Ποτάμια με κρυστάλλινα νερά όπως ο Βοϊδομάτης, αλπικές λίμνες όπως οι Δρακόλιμνες αλλά και ο Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου. Οι περισσότεροι οικισμοί έχουν χαρακτηριστεί παραδοσιακοί, με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν. Γεφύρια-μνημεία, μονές και εκκλησίες. Η Τύμφη με τις δεκάδες κορυφές πάνω από 2.000 μ. Και με την ψηλότερη κορυφή Γκαμήλα και την εντυπωσιακότερη Αστράκα, υψώνεται επιβλητικά πάνω από το Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, που σκαρφαλώνουν στις πλαγιές της.

 

Φτάνοντας στο Μονοδένδρι, παίρνουμε αμέσως το μονοπάτι για τη Μονή Αγίας Παρασκευής και για το μπαλκονάκι της με θέα στο επιβλητικό φαράγγι του Βίκου. Η χαράδρα κόβει την ανάσα! Το φαράγγι του Βίκου είναι ένα από τα μεγαλύτερα, βαθύτερα και πιο εντυπωσιακά φαράγγια του κόσμου με μεγάλη ποικιλία και εναλλαγή οικοσυστημάτων. Αποτελεί μια πανδαισία χλωρίδας και πανίδας που προσφέρει καταφύγιο σε άγρια ζώα. Με μήκος 24 χλμ., το φαράγγι ξεκινάει από το χωριό Μονοδένδρι και καταλήγει στο χωριό Βίκος. Η διαδρομή διαρκεί περίπου έξι ώρες και είναι απίστευτης ομορφιάς.

 

Σας περιμένουμε σε αυτή την απολαυστική εκδρομή στα πανέμορφα Ιωάννινα και στα πέτρινα Ζαγοροχώρια! Στην Ήπειρο με τις γνωστές και άγνωστες ομορφιές!

ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ioannina_01ioannina_02ioannina_03

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ
zagorohoria_01zagorohoria_02zagorohoria_03

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

1η ΗΜΕΡΑ

30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  ΘΗΒΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

15:00 μμ: Αναχώρηση για τα Ιωάννινα. Πρώτη στάση για καφέ στη Λαμία και αναχώρηση μέσω Καλαμπάκας για την πόλη της Ηπείρου

 

Άφιξη στα Ιωάννινα και μετάβαση για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στη γραφική πόλη

 

Διανυκτέρευση

2η ΗΜΕΡΑ

1 ΜΑΪΟΥ  ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο

 

Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για επίσκεψη σε τρία αντιπροσωπευτικά παραδοσιακά χωριά του Ζαγορίου με πετρόχτιστα κτίρια και γραφικά καλντερίμια, τη Βίτσα και το Μονοδένδρι, απ’ όπου θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, ένα από τα βαθύτερα του κόσμου, από 600-1200μ. και θα επισκεφτούμε τη Βυζαντινή Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής σε απόσταση 600μ από το Μονοδένδρι

 

Φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα στο Μονοδένδρι

 

Επιστροφή στα Ιωάννινα

 

Διανυκτέρευση

3η ΗΜΕΡΑ

2 ΜΑΪΟΥ  ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο

 

Επιβίβαση στο πούλμαν και επίσκεψη με ξεναγό στη λίμνη των Ιωαννίνων ή Παμβώτιδα που αναμφισβήτητα είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της πόλης και που στα πράσινα νερά της ζωντανεύουν οι θρύλοι του Αλή Πασά και της Κυρά Φροσύνης. Θα επισκεφθούμε το Κάστρο με τις ακροπόλεις του Ιτς-Καλέ και του Ασλάν Πασά, ιστορικά μνημεία με μουσεία και παραδοσιακά σπίτια αξιόλογης αρχιτεκτονικής, τον τετράπλευρο πύργο με το ρολόι δίπλα στην κεντρική πύλη του κάστρου, τον Μόλο, γραφικό τμήμα της πόλης με υπεραιωνόβια πλατάνια

 

Αναχώρηση στη συνέχεια για το γραφικό Μέτσοβο. Χρόνος για φαγητό και βόλτα στα μαγαζιά με τα ξυλόγλυπτα, τα υφαντά και τα άλλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής

 

Επιστροφή στο ξενοδοχείο

 

Διανυκτέρευση

3η ΗΜΕΡΑ

3 ΜΑΪΟΥ  ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ – ΘΗΒΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο

 

Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Τρίκαλα, μία σύγχρονη πόλη με πολλές ομορφιές, καλή ρυμοτομία, ευρύχωρες πλατείες, πάρκα και πεζόδρομους, χτισμένη στο βορειοδυτικό τμήμα του θεσσαλικού κάμπου

 

Φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα των Τρικάλων και αναχώρηση για Θήβα, με ενδιάμεση στάση στα Καμμένα Βούρλα

ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ
palladion_01palladion_02palladion_03

ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ

Setra 2016
bin8611_01bin8611_04bin8611_03

Setra 2016

170€ / άτομο
Συμμετοχή με εισιτήρια ΟΓΑ: 20€

Η τιμή περιλαμβάνει:

 

– ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ με πολυτελές τουριστικό λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
– ΔΥΟ (2) ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ στο κεντρικό ξενοδοχείο «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» 3* στα Ιωάννινα σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια με πρωινό
– ΦΟΡΟΣ διαμονής σε καταλύματα
– ΦΠΑ 24%

 

Δεν περιλαμβάνει ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ή ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
2262026444 /2262027444

ΚΟΣΤΟΣ

170€ / άτομο
Συμμετοχή με εισιτήρια ΟΓΑ: 20€

Η τιμή περιλαμβάνει:

 

– ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν και οι ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
– ΤΡΕΙΣ (3) ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ σε ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ στο κεντρικό ξενοδοχείο «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» 3* με πρωινό
– ΦΟΡΟΣ διαμονής στο ξενοδοχείο
– ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνει ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ή ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
2262026444 /2262027444

ΚΟΣΤΟΣ

170€ / άτομο
Συμμετοχή με εισιτήρια ΟΓΑ: 20€

Η τιμή περιλαμβάνει:

 

– ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν και οι ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
– ΤΡΕΙΣ (3) ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ σε ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ στο κεντρικό ξενοδοχείο «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» 3* με πρωινό
– ΦΟΡΟΣ διαμονής στο ξενοδοχείο
– ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνει ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ή ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
2262026444 /2262027444

ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search